Начало Здравна медиа Здравни новини Грипът влошава обстановката в Пловдив

Грипът влошава обстановката в Пловдив

Грипът влошава обстановката в Пловдив  - изображение

В Пловдив се увеличава броят на хората, които се оплакват от грипни заболявания, информира д-р Моника Троянчева, епидемиолог от РЗИ - Пловдив.

При регистрирани 90 на 10 000 души през изминалата седмица, тази седмица броят им е 171 на 10 000.
В Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" са хоспитализирани 20 човека от всички възрастови групи с тежка клинична картина. Все още не е ясно дали става въпрос за вирусът "Хонконг", защото предстои изпращане на пробите в София. Според специалистите клиничната картина отговаря на описанието на грипа. Заболяването се характеризира с висока температура, респираторни затруднения, ставни и мускулни болки. Лекарите съветват при първи симптоми да се потърси незабавно медицинска помощ.

Към момента само 5 училища в областта са излизали в грипна ваканция. РЗИ - Пловдив може да обяви грипна ваканция за училище, чийто директор е подал доклад за заболеваемост сред учениците. Трябва да се посочи броя на заболелите ученици и времето, за което са отсъствали.
Засега няма подаден подобен сигнал от директор на пловдивско училище.

Епидемиолозите съветват да се избягват контактите с болни хора и масовите събирания.

Снимка: topactualno.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЗдравни проблемиЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлПрезентацииИсторияАлтернативна медицинаСнимкиБотаникаЛеченияТестовеМедицински изследванияАнкетиЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмАптекиСпециалистиОрганизации