Начало Здравна медиа Здравни новини Дариха апарат за неинвазивно изследване на кръвта на „Пирогов“

Дариха апарат за неинвазивно изследване на кръвта на „Пирогов“

Дариха апарат за неинвазивно изследване на кръвта на „Пирогов“ - изображение

Апаратът е мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на кръвта. Дарението е предназначено за Клиниката по детска анестезиология и реанимация в „Пирогов“.

Началникът на клиниката доц. Румяна Андонова споделя, че от години с колегите й мечтаят за подобна апаратура, защото чрез нея напълно безболезнено и без да се налага да бодат малчуганите, могат да бъдат осъществени множество изследвания на кръвта. Измерването на кръвните показатели става със сензор, който се прикрепя на ръката или на крака на малкия пациент. Апаратът може да се използва и при извършването на операция или когато новородените бебета се транспортират от едно на друго място. Благодарение на него няма да се правят и кръвопреливания, от които няма нужда, тъй като той следи нивото на кръвта.

Дарението, което е на стойност от 23 000 лв., беше връчено от Мариан Колев, директор на „Хиполенд“. Самият той получи почетния знак на „Пирогов“ от шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов, а председателят на Червения кръст Христо Григоров му връчи грамота за многобройните дарения на апаратура, които е правил през годините на различни болници.

В същото време проф. Балтов съобщи, че предстои откриването на 24-часово самостоятелно детско отделение за по-леките случаи.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: zdrave.net, bnr.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиЛайфстайлСоциални грижиИстория