Начало Здравна медиа Здравни новини Дариха пулсоксиметър на Неонатологичното отделение в Монтана

Дариха пулсоксиметър на Неонатологичното отделение в Монтана

Дариха пулсоксиметър на Неонатологичното отделение в Монтана - изображение

Отделението по неонатология в болницата в Монтана получи като дарение пулсоксиметър.

"Апаратът е лек, преносим и лесно се транспортира. Използва се при интензивното лечение на новородени за регистриране на основна жизнена дейност и алармира, ако показателите за сърдечна честота и насищането на кръвта с кислород не са в норма", обясняват специалистите.

Многопрофилната болница в Монтана е единствената, извън университетските, на която дарителите от фирма "Киези" са избрали да направят дарението, което е на стойност около 3 хиляди лева.

Към момента новородените в отделението от началото на тази година са 540. Техният брой е по-малък в сравнение със същия период на 2014 г. В същото време според информация на лечебното заведение патологиите при новородените се увеличават.

"Изключително тревожна е тенденцията да се раждат все повече недоносени бебета или с инфекции", коментира завеждащата Отделението по неонатология д-р Антоанета Блажева.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиСнимкиЛюбопитноЗаведенияИсторияНормативни актовеОрганизацииОбразованиеСпорт и туризъмЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаСоциални грижиКлинични пътекиСпортФизиологияБотаникаЛеченияПроизводители