Начало Здравна медиа Здравни новини Две положителни проби за стафилококи сред раздаващите храната в Николаево

Две положителни проби за стафилококи сред раздаващите храната в Николаево

Две положителни проби за стафилококи сред раздаващите храната в Николаево - изображение

В общините Николаево и Мъглиж няма нови случаи на разболели се от хранително натравяне след напрегнатата ситуация от 29 март, съобщават от РЗИ – Стара Загора. Приетите в болница в края на март четирима пациенти са изписани на 1 април.

Резултатите от микробиологичните изследвания, за които бяха взети проби след избухването на хранителната интоксикация, са вече известни. След обработване на носогърлен секрет от раздаващите храна служители в община Николаево е установено, че има две проби, които са положителни за стафилококи. Мярката, предприета от старозагорската РЗИ, е препоръка към Областната дирекция по безопасност на храните да бъдат отстранени от работа лицата, които са дали положителни резултати. Те могат да бъдат възстановени на работните си места, след като се подложат на лечение и предоставят доказателство, че вече не са носители на стафилококи.

На 29 март тази година 25 души от села в общините Николаево, Мъглиж и Гурково пострадаха при хранително натравяне. Те консумирали храна, раздадена им по програмата “Топъл обяд“.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: ru.armeniasputnik.am

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Медицински изследванияЗаболявания (МКБ)МикробиологияСимптомиНовиниФармакологични групи (Активни съставки):Хранене при...ЛюбопитноАлтернативна медицинаЛеченияПсихологияЛайфстайлСнимкиНормативни актовеИсторияСоциални грижиСпортЗдравни съветиКлинични пътекиСпециалистиЗаведенияОрганизации