Начало Здравна медиа Здравни новини Две семейства от Бургаско ще имат шанс да спечелят ин витро процедура

Две семейства от Бургаско ще имат шанс да спечелят ин витро процедура

Две семейства от Бургаско ще имат шанс да спечелят ин витро процедура - изображение

От началото на юни започна приемането на кандидатури на семейства, които ще имат възможността да направят ин витро процедура в здравно заведение, в което те самите изберат. Тя им беше предоставена от кампанията Аз и Ти ЗаЕдно – „За повече детски усмивки“, организирана от Фондация „Искам бебе“ и Триа Сити Център в Бургас. За 9 месеца гражданите на морския град, пазарувайки в търговския център, успяха да съберат 10 000 лв., които ще бъдат поделени между две семейства. От цената на конкретни стоки се отделяха 20% за инициативата. На 7 юли ще бъдат изтеглени спечелилите, които ще имат шанса да направят ин витро процедура.

Условията към кандидатстващите семейства са да са от Бургаска област, жената да е под 43 години и да има един неуспешен ин витро опит. Адресът, на който могат да изявят своето желание, е azitizaedno@tria.bg. УМБАЛ Бургас и звеното по асистирана репродукция ще помогнат с безвъзмезден труд и лекарства, ако избраните се обърнат към лечебното заведение.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: flagman.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияСнимкиЗаведенияСпециалистиНормативни актовеАлтернативна медицинаОрганизацииОбразованиеСпорт и туризъмАптеки