Начало Здравна медиа Здравни новини Дежурен екип от Пирогов ще бъде уволнен поради смъртта на пациент

Дежурен екип от Пирогов ще бъде уволнен поради смъртта на пациент

Дежурен екип от Пирогов ще бъде уволнен поради смъртта на пациент - изображение

Дежурен екип от „Пирогов“ ще бъде уволнен поради смъртта на пациент на 16 септември. Това е наредил директорът на здравното заведение проф. Асен Балтов.

Проверка в болницата показва, че дежурният екип не е записал резултатите от извършения преглед на Спас Добрев, както и не са извършени нужните лабораторни изследвания на пациента. С това лекарите са нарушили своите задължение и не са спазили технологичните правила.

Припомняме случаят, в който на въпросната дата 74-годишният мъж получава криза и не може да диша, а кръвното му налягане спада драстично. Съпругата на мъжа чака спешната линейка около час и 20 минути. При отзоваване, екипът на „Спешна помощ“ откарва пациента в най-близкото лечебно заведение – „Пирогов“. От там обаче отказват да поемат случая, защото не бил за тях. Състоянието на Спас Добрев продължава драстично да се влошава, но въпреки това екипът го откарва в Александровска болница. Малко по-късно пациентът почива.

По този повод министърът на здравеопазването назначи проверки в двете болници и ЦСМП – София. Към момента разследването продължава.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: MedicalNews

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиИсторияНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛечения