Начало Здравна медиа Здравни новини Демонстративни интервенции на живо в болница Тракия – Стара Загора

Демонстративни интервенции на живо в болница Тракия – Стара Загора

Демонстративни интервенции на живо в болница Тракия – Стара Загора - изображение

Тази сутрин в Ангиографска зала на сектора за Инвазивна кардиология в Болница "Тракия" в Стара Загора започнаха демонстративните интервенции, които се показват на живо чрез видеомост в конферентната зала на Гранд Хотел Пловдив.

Там от 9 ноември до утре включително тече VIII-я Национален конгрес по интервенционална кардиология, в който участват на 300 утвърдени чуждестранни и български специалисти. Сред тях е и световноизвестният инвазивен кардиолог от Франция д-р Ив Лувар, който консултира първата от трите интервенции, които ще бъдат извършени до края на деня демонстративно от екипа на Болница "Тракия", воден от началника на Кардиологично отделение д-р Борислав Борисов с д-р Михаил Михалев, медицинските сестри Мариана Пенева и Кунка Момчилова, д-р Мариела Синджирлиева и д-р Кръстина Донева-Башева.

Две от демонстративните интервенции са за поставяне на стент на стеснени сърдечни артерии, а третата за разширяване на стеснена артерия на крак. При тези инвазивни интервенции под ангиографски контрол лекарите проникват през артерия на крака или ръката със специален катетър до мястото на стеснението или запушването. Модерната апаратура им позволява безкръвно да отстранят проблема, като поставят стент или извършат друга манипулация.

Болница "Тракия" е едно от малкото здравни заведения в страната, в които се практикува инвазивна кардиология на толкова високо ниво.

демонстрация на живо

Източник: Болница „Тракия“
Снимки: Болница „Тракия“

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниВидео