Начало Здравна медиа Здравни новини Ден на превенция срещу затлъстяването при децата в Русе

Ден на превенция срещу затлъстяването при децата в Русе

Ден на превенция срещу затлъстяването при децата в Русе - изображение

Инициативата е част от кампанията „Здравето има значение“ и се организира заедно с Българо-румънския детски фонд и издателство „Вдъхновения“. Проявата е насрочена за 19 май, когато отбелязваме Европейския ден за борба със затлъстяването и ще се проведе на централния площад в града край Дунав.

Основната задача, която си поставят организаторите, е да бъде провокирано вниманието на гражданите към едни от все по-сериозните и нарастващи проблеми – затлъстяването на децата у нас.

Именно затова мотото на проявата е „Здравословно и вкусно“. Тя ще събере заедно малчугани и техните родители, а целта е всички заедно да поговорят за вредната и за здравословната храна. През целия ден са предвидени семинари, в които ще се включат различни специалисти, много спорт и детски работилници.

Всички присъстващи ще могат да измерят безплатно здравните си показатели.

Статистиката показва, че България е на пето място в Европа по затлъстяване сред децата. Официални данни сочат, че храната в училище е с по-добро качество в сравнение с предходни години. Оказва се още, че неимоверно е нараснал и броят на различните информационни кампании по темата в градовете, а родителите започват да обръщат много по-сериозно внимание на качеството на храната. От друга страна вредните и нездравословни храни продължават да бъдат предпочитани от малчуганите.

Организаторите са убедени, че колкото повече се говори по темата и колкото повече информация получават семействата, толкова по-голям е шанса да се ограничи до минимум броя на децата с наднормено тегло.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: za-zdraveto.com
Снимка: grands-meres.ne

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияСоциални грижиНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиБотаникаИсторияПсихологияАлт. медицинаСнимкиОрганизацииНормативни актовеСпортТестовеДиетиВидеоИнтервютаЗаболявания (МКБ)ФизиологияИзследванияХранене при...Здравни проблемиЗаведенияАнкетиРецептиОбразованиеСпециалистиКлинични пътеки