Начало Здравна медиа Здравни новини Депутатите могат да предлагат промени в проектобюджета на НЗОК до 16 ноември

Депутатите могат да предлагат промени в проектобюджета на НЗОК до 16 ноември

Депутатите могат да предлагат промени в проектобюджета на НЗОК до 16 ноември - изображение

Удължиха до 16 ноември срока, в който народните представители могат да представят предложенията си за промени в проектозакона за бюджета на здравната каса. Отпуснатото допълнително време ще даде възможност народните представители да внесат всички корекции преди текстовете да бъдат гледани на второ четене.

Най-сериозните дискусии както в пленарната зала, така и извън нея предизвика идеята през основния проектобюджет на касата да бъдат променени няколко основополагащи закона и множество нормативни актове.

До момента е сигурно, че от ГЕРБ ще направят корекция по отношение на идеята болниците да се пререгистрират. Сред другите им предложения ще бъдат още ограничаването на правомощията на надзорния съвет, с които той прехвърля средства от едно в друго перо, както и нов вариант на предложението, според което на болницата няма да бъде заплащана дейност, извършена от медик, който не е на основен трудов договор в нея.

Очакват се предложения за промени и от парламентарните групи на левицата и на ДПС.

Най-вероятно ще настъпи промяна и на текста, според който ще бъдат обединени центровете за хемодиализа, с който не са съгласни нито работещите в тях, нито по-голямата част от депутатите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: parliament.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлНормативни актовеЛюбопитноТестове