Начало Здравна медиа Здравни новини Дерматолози от ВМА започват безплатни прегледи за рак на кожата

Дерматолози от ВМА започват безплатни прегледи за рак на кожата

Дерматолози от ВМА започват безплатни прегледи за рак на кожата - изображение

Медицински специалисти от Клиниката по дерматология и венерология към ВМА ще извършват безплатни профилактични прегледи за рак на кожата.

"Наблюдава се лека тенденция към по-ранна изява на рака на кожата. Хората от всички възрасти се излагат все по-често на слънце и това е причина ежегодно да организираме безплатни прегледи", обясни началникът на Клиниката по дерматология д-р Весел Кантарджиев.

Кампанията за профилактика на рак на кожата ще се проведе на 9 ноември от 9 до 13 ч. в поликлиниката на ВМА в кабинет 227 и кабинет 230. Предварителното записване на час става на телефони 02/ 92 25 809 и 02/ 922 61 81, от 09:00 до 13:00 часа.

"Злокачествените заболявания на кожата са безсимптомни, но консултацията и изследванията при специалист дават шанс за лечение и на най-тежкия малигмен меланом", коментират от лечебното заведение.

Прегледите ще се извършват от началника на Клиниката по дерматология д-р Весел Кантарджиев и колегите му - д-р Айлин Шеф, Златимира Дервенска, д-р Стефана Грудева.

Снимка: quattroruote.it

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлБотаникаЛеченияИсторияЗаведенияСпециалистиАлт. медицинаОрганизацииИзследванияСнимкиНормативни актовеВидеоПроизводители