Начало Здравна медиа Здравни новини Дерматолози от ВМА ще преглеждат безплатно пациенти с акне

Дерматолози от ВМА ще преглеждат безплатно пациенти с акне

Дерматолози от ВМА ще преглеждат безплатно пациенти с акне - изображение

Военномедицинска академия ще се включи в националната образователна кампания "Заедно сме в борбата срещу акнето".

Специалисти от Клиниката по дерматология ще извършват безплатни профилактични прегледи, а целта им е заедно с партньорите от BIODERMA да се насърчи и популяризира културата на посещение при дерматолог, като важна стъпка в борбата срещу проблема.

Прегледите ще се проведат на 12.10.2016г./сряда/, от 09:00 до 13:00 часа, в кабинет 227 в поликлиниката на ВМА. За целта е необходимо предварително записване на тел. 02/ 92 25 809 от 09:00 до 13:00 часа, а последният срок е 11.10.2016г., включително.

Консултациите ще се извършват от началника на Клиниката по дерматология д-р Весел Кантарджиев и колегите му - д-р Айлин Шеф, д-р Ирина Шаркова, д-р Валерия Матеева, д-р Стефана Грудева, д-р Златимира Дервенска.

Акнето засяга 90% от тийнейджърите, но само 15% от тях се консултират със специалист дерматолог.

Акнето е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните. Акнето не е просто естествен феномен, съпътстващ съзряването и е важно да спрем да говорим за него като явление, което ще премине от само себе си.

Полезна информация за правилните грижите за акнеичната кожа, както и списък с дерматолозите, които участват в кампанията за безплатни прегледи, може да намерите тук.

Снимка: ВМА

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛеченияСпециалистиИсторияЗаведенияАлтернативна медицинаЗдравни съветиОрганизацииМедицински изследванияЛюбопитноСнимкиНормативни актовеПроизводителиЛайфстайлТестовеХранене при...Здравни проблемиБотаника