Начало Здравна медиа Здравни новини Детската хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ получи дарение от два младежки клуба

Детската хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ получи дарение от два младежки клуба

Детската хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ получи дарение от два младежки клуба - изображение

Клиниката по детска хирургия на пловдивската университетска болница „Свети Георги“ получи дарение от младите хора от клубовете „Ротаракт“ и „Интеракт“.

Ръководителят на клиниката проф. Пенка Стефанова прие от младежите перфузор. Това е инфузионна помпа, чрез която се осъществяват прецизни вливания на медикаменти. Д-р Стефанова изрази своята искрена благодарност и информира, че апаратът ще се използва веднага. Дарението от днес дава шанс на момиченце, родено само преди два дни. То е с вродена непроходимост на дванадесетопръстника и без операция и прецизни вливания, нямаше да има шанс.

Стойността на перфузора е 4 000 лв. Парите са събрани по време на Коледния базар, организиран от младежите в края на 2017-а. Това не е първият случай, в който клубовете правят дарение на клиниката, а очевидно няма да бъде и последният.

В навечерието на 7 април стана известно и това, че младежката медия в града Mediacafe.bg прави филм за работата в клиниката. След като бъде готов, създателите му ще го представят на медицински форуми в чужбина.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: megacommunication.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиИсторияНормативни актовеЗаведенияКомпании и организацииЛюбопитноСнимкиИнтервютаОрганизацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиАнкетиЛечения