Начало Здравна медиа Здравни новини Детски спортен празник в Хасково в Международния ден на хората с увреждания

Детски спортен празник в Хасково в Международния ден на хората с увреждания

Детски спортен празник в Хасково в Международния ден на хората с увреждания - изображение

Община Хасково организира детски спортен празник на 1 декември по повод Международния ден на хората с увреждания, който традиционно се отбелязва на 3 декември. Инициативата е под наслов „Да мечтаем заедно“.

В празника ще участват деца от Общностен център, ЦНСТ и деца от няколко детски градини. Спортният инициатива ще се проведе в зала „Спартак“ от 10:00 ч.

Международния ден на хората с увреждания ще бъде отбелязан и с още едно събитие на 4 декември. В залата на ДКТ „Иван Димов“ от 14:00 ч. е насрочен поздравителен концерт с участието на клубовете на хората с увреждания с Хасково, Народен Оркестър, Духов оркестър и децата от детска градина 22 „Звънче“.

Международния ден за хората с увреждания се чества от 1992 година, официално обявен от Генералната асамблея на ООН. Основната цел е постоянно мотивиране на индустрии и политици в предприемането на по-ефективни действия, относно гарантиран достъп до общата архитектурна среда на хората с увреждания, достъп до пазара на труда, до общообразователната система и информациите. Денят се отбелязва с основната идея да се насочи общественото вниманието върху човешките качества и индивидуалност, а не върху уврежданията на хората с увреждания.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: dariknews.bg
Снимка: dariknews.bg


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОбразованиеЛайфстайлСоциални грижиНовиниИсторияОрганизацииЛеченияЛюбопитноАнкетиСпортАлт. медицинаКлинични пътекиЗдравни съветиНормативни актовеБотаникаСпорт и туризъмЗаведенияСпециалисти