Начало Здравна медиа Здравни новини Детското отделение в УМБАЛ – Русе вече е ремонтирано

Детското отделение в УМБАЛ – Русе вече е ремонтирано

Детското отделение в УМБАЛ – Русе вече е ремонтирано - изображение

Приключи ремонтът на новото детско отделение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение Русе. То се помещава в Хирургичният блок на седмия етаж.

Отделението ще разполага с 45 легла за лечение на деца на различна възраст. В западната част ще са разположени стаите за най-малките деца. Предвидени са две детски и две легла за майки. Отделени са три стаи за интензивно наблюдение на деца в по-тежко състояние. Такова помещение е предвидено и за крилото на по-големите пациенти.

Всяка стая е снабдена с отделен санитарен възел.

Отделението ще разполага с 3 манипулационни и специално помещение за игра и занимания на децата.

От здравното заведение обясняват, че отделението може да започне да функционира веднага, но обзавеждането, с което разполага е старо и се надяват на дарения и пари от европроекти за нови легла, мебели, апаратура.

"Старото детско отделение разполага с част от апаратурата, но се нуждаем от още едно комплексно лечение. Необходим е комбиниран ехограф, който да се ползва само за децата", обясни началникът на отделението д-р Ева Цонкова.

Средствата за ремонта са предоставени от семейна фондация на Игнат Канев и възлизат на стойност 400 000 лева.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: ArenaMedia.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЗаведенияОбразованиеСпециалистиСпорт и туризъмОрганизацииЛайфстайлСнимкиПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиАлтернативна медицинаСпортРецептиИнтервютаАнкетиХранене при...Нормативни актовеМедицински изследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника