Начало Здравна медиа Здравни новини Деца направиха поредно дарение за УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Деца направиха поредно дарение за УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Деца направиха поредно дарение за УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ - изображение

Деца и родители от инициативата „Заедно в доброто“ съвместно с фондация „Клийнтех България“ дариха на Специализирания детско-хирургичен комплекс в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ хармоничен скалпел. Благодарение на решението им за събиране на пари от продажбата на мартеници лекарите в най-голямото спешно лечебно заведение в страната ще могат да приложат по-усъвършенствания инструмент в лечението на новородени.

Всяка година хирурзите в „Пирогов“ оперират близо 1000 бебета с вродени аномалии. Хармоничният скалпел гарантира много по-малка травматичност, намалява времето за изпълнението на операцията и осигурява максимална сигурност на работа по думите на началника на комплекса доц. Христо Шивачев. Съвременният инструмент е с генератор и комбинира две технологии – ултразвук и ток.

Благодарение на присъединяването на „Клийнтех България“ към инициативата на децата от Троян станало възможно по-бързото събиране на средствата за закупуването на специализирания уред. И изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов, и съуправителят на фондацията Любомир Пейновски се обединиха в мнението си, че доброто дело е още по-ценно, защото деца даряват за деца.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg, novinite.bg
Снимка: kanal3.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниСоциални грижи