Начало Здравна медиа Здравни новини Деца от Пловдив стават част от акцията на жълтите стотинки

Деца от Пловдив стават част от акцията на жълтите стотинки

Деца от Пловдив стават част от акцията на жълтите стотинки - изображение

Деца от града под тепетата събират стотинки за детското отделение на хасковската болница. На 20 и 21 април те ще предадат събраното по време на превърналата се вече в традиция акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“.

Организаторите призовават пловдивчани, които иска да се включат в събирането на средства, с които ще бъдат закупени оборудване и консумативи за отделението за малчугани в МБАЛ-Хасково, да се присъединят към децата.

В България кампанията, вдъхновената от едноименната френска инициатива на Бернадет Ширак, се осъществява над едно десетилетие от сдружението „Съзидание 2012“. Както припомнят организаторите най-важното, освен възможността да бъдат подпомогнати лечебни заведения, е факта, че деца помагат на своите връстници, събирайки средства и показвайки съпричастност и желание да се прави добро.

деца помагат на деца

Първите стотинки са събрани през 2008 г. Оттогава хиляди българчета на различна възраст ставата част от проекта и със стотинките им биват купувани оборудване, техника и консумативи за различни болници.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: trafficnews.bg, stotinkite.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниВидеоЗаведенияЛайфстайлСоциални грижи