Начало Здравна медиа Здравни новини Директорът на столична онкология подаде оставка

Директорът на столична онкология подаде оставка

Директорът на столична онкология подаде оставка - изображение

Шефът на столичната Онкология д-р Валентин Ангелов подаде оставка. Той бе обвинен в безстопанственост и нанесени щети на лечебното заведение за близо 2 милиона лева.

Обвиненията се отнасят за периода 2013 – 2015 година, когато лечебното заведение е било под негово ръководство. Д-р Ангелов е допуснал заплащането на доставки на лекарства на цени по-високи от най-ниските, които са договорени в една процедура. Доказателства са открити и в посока заплащане на медикаменти, които са били с изтекъл срок на годност, лекарства, които са отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и на лекарства на по-висока цена от реинбурсната, която е заплащана от касата. Обвинения има и за заплащане на медикаменти с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, но не е била начислявана и заплатена.

От Здравното министерство обявиха, че оставката на д-р Валентин Ангелов ще бъде приета.

Изпълняващ длъжността на директор, докато трае процедурата за избор на нов, ще бъде д-р Панайот Куртев.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Bulgariautre

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиСоциални грижиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноИсторияНаправления в медицинатаВидеоСпециалистиНаучни публикацииЗаведенияМедицински изследванияКлинични пътекиОрганизацииАлтернативна медицинаНормативни актовеПрезентации