Начало Здравна медиа Здравни новини Дирекцията по безопасност на храните в Пазарджик конфискува 1 тон сурово мляко

Дирекцията по безопасност на храните в Пазарджик конфискува 1 тон сурово мляко

Дирекцията по безопасност на храните в Пазарджик конфискува 1 тон сурово мляко  - изображение

Областна дирекция по безопасност на храните в Пазарджик конфискува 1 тон сурово мляко без документи.

Това е резултат от съвместна проверка със служители на Районно управление на полицията във Велинград и Национална агенция за приходите, при която е установено нерегламентирано транспортиране на 1 тон мляко (930 литра в цистерна и 70 литра в бидон). Суровината е превозвана без придружаващи ветеринарномедицински документи за произход. Цялото количество е конфискувано и унищожено, а на нарушителя е съставен акт.

По време на проверките през изминалия месец служители на ОДБХ - Пазарджик са бракували и унищожили над 26 килограма месни продукти, 42 килограма колбаси без маркировка и документи за произход. Инспекторите са извършили 395 инспекции, като са съставили 9 акта и са издали 42 предписания.

Констатираните нарушения са свързани с неизпълнение на предписание за етикетиране на храни.

Констатиран е колбас без етикет, както и съвместно съхранение на храни от животински произход с негодни за консумация продукти. При проверките е констатирано и влагане на подсладител над разрешената норма в боза, както и обект без удостоверение за регистрация, работник без лична здравна книжка, също и неизпълнение на предписание за спазване на Наредба №9 за специфичните изисквания за ученическото хранене.

Снимка: babh.government.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини