Начало Здравна медиа Здравни новини ДКЦ "Вита" открива Център по имунизации

ДКЦ "Вита" открива Център по имунизации

ДКЦ "Вита" открива Център по имунизации - изображение

От 23.01.2017 г. Диагностично-консултативен център "Вита" предлага на своите пациенти възможност да бъдат имунизирани срещу жълта треска.

Имунизацията е задължителна за хора, които са планирали пътуване зад граница, особено в развиващите се страни от Америка, Африка и Азия. За да се избегне рискът от тежки заболявания, които могат да доведат до фатален изход Световната здравна организация е въвела практиката при пътуване в по-слабо развити икономически страни, с недостатъчно добри саниторно-битови условия, да се извършат имунизации срещу определени инфекциозни заболявания, разпространени в съответната дестинация.

"От самото си създаване "Вита" е оторизирана да издава здравни сертификати и медицински свидетелства за пътуване и постоянно пребиваване в чужбина на заминаващите за САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия. Сега със Заповед №РД-01-411/14.12.2016 г. на Министъра на здравеопазването ДКЦ "Вита" беше определена и като лечебно заведение, в което се извършват имунизации срещу жълта треска. Това е поредното признание за професионализма на нашите лекари и качеството на услугите ни", коментира д-р Анна Савчева, медицински управител на ДКЦ "Вита".

Цената на имунизацията е 90.00 лв и включва консултативен преглед от специалист, поставяне на ваксина Stamaril (производство на Sanofi Pasteur MSD Limited), Международен сертификат за ваксинация (популярна и като "жълта книжка" за имунизации).

Центърът по имунизации към ДКЦ "Вита" е с работно време от понеделник до петък от 08:30 ч. до 15:00 ч. Адресът е София, ул. Драговица №9.

При допълнителни въпроси, моля, свържете се с Регистратура на тел: 02 960 49 50, 02 960 49 51 или 02 960 49 52.

Снимка: МБАЛ "Вита"

За Framar.bg:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини