Начало Здравна медиа Здравни новини Днес ще измерват безплатно кръвната захар във ВМА

Днес ще измерват безплатно кръвната захар във ВМА

Днес ще измерват безплатно кръвната захар във ВМА - изображение

Специалисти от Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към ВМА ще мерят безплатно кръвната захар на всички граждани, които дойдат във фоайето на поликлиниката на академията. Кампанията е еднодневна – на 26.03 от 10 до 13 ч.

Хората, желаещи да проверят стойностите на захарта си, няма нужда да си записват час, а просто да отидат на място и да се консултират. Инициативата е насочена към неподозиращите, че имат диабет и непроверявалите своя здравословен статус в това отношение.

Ръководителят на ендокринологичната клиника към Военномедицинската академия проф. Ивона Даскалова и председател на Българската диабетна асоциация коментира, че болестта може да се предотврати, ако се вземат ранни и решаващи мерки, които да променят начина на живот.

По данни на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет болните от него са повече от 460 000, а 200 000 не подозират, че имат такъв проблем.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: ВМА

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияСпортСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиДиетиИзследванияХранене при...Алт. медицинаЛеченияИнтервютаБотаникаКлинични пътеки