Начало Здравна медиа Здравни новини Доктори-менте мамят възрастни в Монтанско

Доктори-менте мамят възрастни в Монтанско

Доктори-менте мамят възрастни в Монтанско - изображение

  Телефонните измамници използваха нова схема от началото на тази година в областта. Те звънят на мобилните телефони на пенсионери и се представят за лекари, предупредиха от полицията. Доверчива пенсионерка от областния град вече изгоря с 520 лева.

  Във вторник между 12 и 14 часа на 74-годишната Е.Б. от Монтана се обадил мъж. Той казал, че е лекар и съобщил, че снаха й се нуждае от неотложна скъпо платена операция. Мъжът дори прехвърлил слушалката на болната, която не спряла да плаче и да моли за пари. Мнимият доктор си уговорил среща с пенсионерката пред блока, в който живее. За да я познае, поискал описание на дрехите, с които е облечена. Малко по-късно бабата, която успяла да събере 520 лв., му ги предала. В пощенския плик сложила и две златни обеци.

  Същия ден в областта са регистрирани още три такива опита за измами. Телефонните апаши се представят за доктори ортопеди и искат голяма сума за присаждане на пластина или за извършването на друга скъпо платена медицинска манипулация. В тези случаи хората реагирали адекватно и веднага потърсили своите близки, които според измамниците са пострадали.

За Framar.bg:

2.3, 4 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА