Начало Здравна медиа Здравни новини Домът за възрастни хора с физически увреждания в с. Горски Горен Тръмбеш получи новото си обзавеждане

Домът за възрастни хора с физически увреждания в с. Горски Горен Тръмбеш получи новото си обзавеждане

Домът за възрастни хора с физически увреждания в с. Горски Горен Тръмбеш получи новото си обзавеждане - изображение
В Община Горна Оряховица приключиха дейностите по проект "Подобряване на условията на живот на възрастни хора с физически увреждания и подготовка за предоставяне на нов вид социална услуга в общността", съобщиха кметът на общината инж. Добромир Добрев и координаторът на проекта Красимира Димитрова.

21 336 е стойността на извършените дейност, 19 202 лева са осигурени от фонд "Социална закрила", останалите средства от община Горна Оряховица.

По проекта са ремонтирани, оборудвани и обзаведени зала за групова терапия, стая за специалистите и обособена стая за индивидуална работа, с което е създадена подходяща материално-техническа база за разкриване на Център за обществена подкрепа. Предвижда се Центърът за обществена подкрепа да стане държавно делегирана дейност от началото на 2013 г., с капацитет 40 места.

Доставено е и обзавеждане на Дома за възрастни хора с физически увреждания в с. Горски Горен Тръмбеш. За настанените там потребители е закупено ново, съответстващо на нуждите им обзавеждане - шкафчета за хранене, гардероби, матраци.

Дейностите по проекта са довели до подобряване на жизнената среда в институцията, повишаване нивото на предлаганите социални услуги и подобряване качеството на живот на настанените.

За Framar.bg:

4.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА