Начало Здравна медиа Здравни новини Доц. Серкан Кескин ще консултира безплатно онкоболни пациенти

Доц. Серкан Кескин ще консултира безплатно онкоболни пациенти

Доц. Серкан Кескин ще консултира безплатно онкоболни пациенти - изображение

Специалистът по медицинска онкология доц. д-р Серкан Кескин ще се срещне с пациенти в столицата на 1 декември. Той ще пристигне в България по покана на Здравния информационен център „Медикъл Караджъ“ и ще консултира безплатно болни от онкологични заболявания. За да бъдат приети от лекаря, те трябва да си запишат час на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

През последните години лечението на рака бележи голям прогрес и ако през 70-те 5-годишната преживяемост на страдащите от ракови заболявания била 50%, сега тя е 80%. При всеки конкретен пациент и в зависимост от вида на рака се прилага индивидуализирана терапия, което увеличава шансовете и редуцира страничните ефекти от лечението. Използва се методът NGS (Next Generation Sequencing), чрез който се визуализира вътрешността на туморната клетка и се разбира каква е степента на увреждане. За да се приложи, е необходимо да се изследва ракова тъкан или да се направи кръвен тест. По този начин лекарят може да избере най-подходящата терапия, която ще въздейства най-ефективно и ще донесе най-малко странични ефекти.

До настоящия момент  по света се прилагат 3 метода за лечение на рак. Първият е химиотерапия, при която заедно с туморните клетки се засягат и здрави и по този начин се получават допълнителни усложнения.

Вторият е използването на така наречените таргетни терапии, лекарства, които въздействат само върху раковите клетки. Те блокират сигналите, които ги карат да се размножават и делят.

Третият метод е имунотерапията, при която се стимулират имунните клетки да се борят с туморните и така се лекува болестта.

Д-р Серкан Кескин е завършил висшето си образование в Медицинския факултет на Тракийския университет през 2001 г. След това специализира „Медицинска онкология“ и „Вътрешни болести“. В момента е началник на Отделението по медицинска онкология в истанбулската „Мемориал Шишли“, където се прилагат персонализирани иновативни лечения на рак. Има над 70 научни публикации в международни издания.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: ЗИЦ „Медикъл Караджъ“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗдравни съветиЛюбопитноНормативни актовеСнимкиПатологияЛайфстайлАлт. медицинаФизиологияЛеченияАнкетиБотаникаИзследванияКлинични пътеки