Начало Здравна медиа Здравни новини До дни АГ-комплексът в Стара Загора ще заработи на новото си място

До дни АГ-комплексът в Стара Загора ще заработи на новото си място

До дни АГ-комплексът в Стара Загора ще заработи на новото си място - изображение

В скоро време АГ-комплексът в Стара Загора, известен с местоположението си на ул. „Ген. Столетов“ 117, окончателно ще бъде преместен в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Той ще бъде разположен в хирургичния корпус на болницата и ще разполага с оборудване, отговарящо на европейските стандарти.

Пациентките ще бъдат настанени в самостоятелни стаи със собствени санитарни възли, централна климатизация, интернет и тв приемник. Ще бъдат в непосредствена близост с Клиниката по неонатология и с тази по анестезиалогия и реанимация. Входът за родилното ще бъде откъм Спешното приемно отделение, частта по гинекология ще бъде разположена над неонатологията.

Акушеро-гинекологичният комплекс ще е оборудван с нови операционни маси и лампи, нови кувьози, дарени от Норвежката програма, както и нов ехограф за диагностика на новородените. Специалистите ще разполагат и с 4D ехограф, с който ще следят бременните, а с токографи ще проверяват състоянието на плода.

До 20 дни евентуално ще продължат последните строителни работи, а след това започва монтирането на оборудването. Ще бъдат осигурени същият брой легла.

На територията на университетската болница предстоят още промени. Ще бъдат пребазирани Отделението по хемодиализа и на Клиниката по неврохирургия. Няма опасност от спиране на дейността на която и да е структура на лечебното заведение, нито от съкращаване на болнични легла или на служители. За Отделението по хемодиализа ще бъдат доставени апарати, които са набавени по Закона за обществените поръчки с участие на принципала. На един и същ етаж ще бъдат разположени неврологията и неврхирургията, а гастроентерологията и хирургията ще бъдат съчетани по същия начин.

Сградата, където досега беше разположен АГ-комплексът, или ще бъде продадена, или ще бъдат извършени други инвестиционни намерения. Началната й тръжна цена е 6 469 138, 51 лв. без ДДС. С преместването на комплекса на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ ще бъдат сериозно намалени стопанските разходи по думите на изпълнителния директор проф. Йовчо Йовчев. Сега те ще бъдат насочени към областта на медицинското познание.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: nbp.bg
Снимка: starozagorskinovini.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияЗдравни съветиНовиниСпорт и туризъмОбразованиеЛюбопитноСпортЛайфстайл