Начало Здравна медиа Здравни новини До края на седмицата учебните занятия в пет училища в област Пловдив ще бъдат преустановени

До края на седмицата учебните занятия в пет училища в област Пловдив ще бъдат преустановени

До края на седмицата учебните занятия в пет училища в област Пловдив ще бъдат преустановени - изображение

До края на седмицата учебните занятия в пет училища в област Пловдив ще бъдат преустановени поради висок процент на заболеваемост от остри респираторни инфекции.

Това съобщи директорът на дирекция „Надзор на заразни болести“ към Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Моника Троянчева, цитирана от Дарик. Тя поясни, че все още не става въпрос за грипна ваканция.

До Коледа ще бъдат затворени три училища в Кричим, в които има висок брой заболели от грипни вируси, и две в Брезово, в които причината за прекъсване на занятията са високият брой на децата, заболели от остри респираторни заболявания.

"И в двете общини има голям брой отсъстващи деца", поясни д-р Троянчева.

По данни на Здравната инспекция в Пловдив все още няма завишена циркулация на грипните вируси. В Спешна помощ също не отчитат увеличен брой повиквания, а в Инфекциозна болница до момента няма приети с тежък грип.

Здравните инспектори продължават да следят епидемичната обстановка в Пловдив и областта.

Снимка: minber.ba

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпортЗдравни съветиПсихологияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлИсторияЗдравни проблемиХранене при...ПрезентацииБотаникаЛеченияТестовеАлтернативна медицинаМедицински изследванияАнкети