Начало Здравна медиа Здравни новини До 8 декември ще има безплатен скрининг за туберкулоза в УМБАЛ - Пловдив

До 8 декември ще има безплатен скрининг за туберкулоза в УМБАЛ - Пловдив

До 8 декември ще има безплатен скрининг за туберкулоза в УМБАЛ - Пловдив - изображение

През цялата седмица в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив ще се провeжда скрининг за туберкулоза. До 8 декември специалистите ще правят безплатни прегледи, а на пациентите със съмнение за заболяването ще им бъдат назначени допълнителни изследвания.

Всички, които желаят да проверят своето състояние, могат да го направят в Отделението по фтизиатрия на университетската болница от 8 до 13 ч.

Безплатните консултации в лечебното заведение са част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България. В рамките на една година 1200 души са взели решението да се прегледат. Инициативата има за задача да повиши информираността на гражданите за риска от заболяването и да направи така, че достъпът до здравни услуги да е равен.

През последните 8 години болните от туберкулоза са намалели, но средното ниво на заболеваемост в България е по-високо от средното за ЕС, заяви д-р Веселин Давчев, завеждащ отделението.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: netinfo.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниВидеоИсторияСнимкиДиетиЛюбопитноЛайфстайлЛеченияИзследванияТестовеАлт. медицинаБотаникаЗаведенияСоциални грижиЗдравни съветиНормативни актове