Начало Здравна медиа Здравни новини Дълговете на болниците с държавно участие са се увеличили със 170 милиона лева

Дълговете на болниците с държавно участие са се увеличили със 170 милиона лева

Дълговете на болниците с държавно участие са се увеличили със 170 милиона лева - изображение

Служебният вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев се срещна с директорите на 26-те многопрофилни областни болници в страната, за да обсъдят ситуацията с нарастващите болнични дългове.

"От 2010 г. насам финансирането на болничната помощ от Здравната каса е нараснало с 538 милиона лева. В същото време дълговете на болниците с държавно участие са се увеличили със 170 милиона лева", заяви министър Семерджиев.

Главният секретар на Здравното министерство Стоян Стоянов представи изготвения финансов анализ за дейността на 62 болнични лечебни заведения с държавно участие в страната, като акцентира върху показателите на областните болници.

Директорите им от своя страна очертаха основните проблеми, пред които са изправени, а Министерството се ангажира да потърси оперативни и законодателни механизми да им помогне.

"Трябва да действаме по-стратегически заедно", подчерта министър Илко Семерджиев. Според него един от ключовете към преодоляването на дълговете е доброто управление на болниците в унисон със закона и с интересите на пациентите.

До края на март Министерството на здравеопазването очаква от директорите на областните болници оздравителни планове за представляваните от тях лечебни заведения.

Източник: Министерство на здравеопазването

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЗаведенияНормативни актовеОрганизацииСнимкиЛайфстайлИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиЛеченияЗдравни съветиСоциални грижиАптекиАнкетиСпециалисти