Начало Здравна медиа Здравни новини Д-р Анелия Хохвартер изпрати ново отворено писмо до общините в България

Д-р Анелия Хохвартер изпрати ново отворено писмо до общините в България

Д-р Анелия Хохвартер изпрати ново отворено писмо до общините в България - изображение

Известната лекарка за пореден път апелира към представителите на местната изпълнителна власт да дадат своята лепта и да станат част от подетата от нея кампания „Локомат за България“.

Близо 20 000 са българите, които имат нужда от робота „Локомат“, който се използва да лечение и рехабилитация при случаите на множествена склероза, детска церебрална парализа, инсулт.

Офталмоложката, която живее повече от две десетилетия във Виена, започна кампанията за набиране на средства за уреда преди две години и въпреки трудностите не се отказва. До момента са събрани 45 873 лв. и 5676 евро, а за да се закупи апарата са необходими още 280 000 евро.

След първото писмо преди време на призива й отвръщат от Горна Митрополия. Селото събира 2096 лв., организирайки концерт на читалищните състави. Община Долна Митрополия дарява 1000 лв., а местните администрации в Асеновград и Русе са информирали д-р Хохвартер, че предложението й ще бъде разгледано на заседание на общинските им съвети.

Д-р Хохвартер пише поредното отворено писмо, надявайки се, че останалите български общини ще последват примера на Долна Митрополия и ще се включат в инициативата. Сърцатата дама е убедена, че не съществуват невъзможни неща, особено ако общините се обединят, и вярва, че надеждата никога не умира. Вероятно затова се надява, че идеята й ще бъде подкрепена.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: „Локомат за България“

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниРецептиЛайфстайлИсторияОрганизацииЛюбопитноИзследванияВидеоЛеченияАнкетиСоциални грижиСпортСнимкиПроизводителиНормативни актовеОткритияГеография