Начало Здравна медиа Здравни новини Един случай на заразен с марсилска треска в Пловдивско

Един случай на заразен с марсилска треска в Пловдивско

Един случай на заразен с марсилска треска в Пловдивско - изображение

От Инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ съобщиха, че в Пловдив вече е налице първият случай на заразен с марсилска треска. 82-годишен човек от село, близо до града, е бил ухапан от кърлеж. Проф. Мариана Стойчева, която е началник на клиниката, каза пред 24 часа.bg, че благодарение на навременната реакция на възрастния човек, не е застрашен животът му.

По това време на годината кърлежите са масово разпространени и много пловдивчани се оплакват от нахапване от кръвосмучещите паразити. Десетки са потърсили медицинска помощ, но до този момент от началото на годината не е имало случаи на заразени с кримска хеморагична треска, лаймска болест или марсилска треска.

Последната се лекува успешно, ако се открие навреме. При забавяне изходът може да е фатален. Първоначалните симптоми са силна температура, обрив и характерно петно на мястото на ухапването.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: philaymca.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниМикробиологияИсторияАлтернативна медицинаЗдравни съветиХранене при...Медицински изследванияЛайфстайлЛеченияЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмАптекиСпециалистиОрганизации