Начало Здравна медиа Здравни новини Едно от златните български момичета отчаяно се нуждае от помощта ни

Едно от златните български момичета отчаяно се нуждае от помощта ни

Едно от златните български момичета отчаяно се нуждае от помощта ни - изображение

Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Юлия Байчева отчаяно се нуждае от помощта на България. Едно от златните ни момичета е изправено пред най-тежката мисия – да спаси живота на своята доведена дъщеря.

Александрина, която е на 19 години, е с диагноза остра лимфобластна левкемия и се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък. Точно преди 18-ия си рожден ден тя внезапно се е почувствала много зле, състоянието й се влошавало с часове. Първите направени изследвания са показали стойности на левкоцитите извън скалата на апарата. Следва още един тест на кръвта и адът за момичето започва. 

"Нямаше сила да върви, не се хранеше нормално. Постоянно й ставаше лошо, кръвното беше ниско", разказа пред bTV Галина Кръстева, рождената майка на Александрина. Следва интензивен курс на лечение. След химио и лъчетерапия Александрина започва да се чувства по-добре, завършва училище и започва работа.

Преди няколко дни обаче лекарите откриват рецидив на болестта и битката на Алекс започва отначало. Шанс за победа над заболяването има – нужна е костно-мозъчна трансплантация, но за интервенцията са необходими 250 хиляди евро, а това е непосилна сума за близките на болното момиче.

Семейството на Александрина вече е открило дарителска сметка на нейно име. Ако желаете да помогнете дарете на:

БАНКА ДСК
СМЕТКА В ЛЕВА: 020000000024183329
IBAN : BG93STSA93000024183329
BIC : STSABGSF
СМЕТКА В ЕВРО: 020000000024183399
IBAN: BG46STSA93000024183399
BIC: STSABGSF

Снимка: bTV

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛеченияИсторияЛюбопитноЛайфстайлКлинични пътекиМедицински изследванияОрганизацииЗдравни съветиСнимкиПсихологияСоциални грижиНормативни актовеЗаведенияИнтервютаСпециалистиГеографияДиетиАнкетиЛичностиБотаникаНаправления в медицинатаСпорт