Начало Здравна медиа Здравни новини Екипът на „Александровска“ извърши две бъбречни трансплантации

Екипът на „Александровска“ извърши две бъбречни трансплантации

Екипът на „Александровска“ извърши две бъбречни трансплантации - изображение

Двама млади мъже получиха нови бъбреци. Трансплантациите извърши екипът на УМБАЛ „Александровска“, откъдето поднесоха съболезнования на семейството на починалия мъж от Велико Търново и изразиха признателност за решението му да дари органите, защото по този начин помагат за спасението на други хора. Благодарение на същия донор екипът на ВМА трансплантира черен дроб на жена.

Един от мъжете, на който трансплантираха бъбрек, е 28-годишен и от пет години е на хемодиализа. Другият е на 32 години. Неговата история е любопитна с това, че преди четири години той е претърпял първата си трансплантация. Донор е била майка му, но по-късно пациентът отново минава към хемодиализа.

От „Александровска“ съобщават, че интервенциите са преминали успешно, мъжете се чувстват добре и в момента се възстановяват.

Тази седмица в болницата са извършени четири бъбречни трансплантации.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: УМБАЛ „Александровска“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЛеченияИзследванияСпециалистиЗаведенияПатологияСнимкиНормативни актовеСпортЛайфстайлОрганизацииХранене при...Здравни съветиВидеоДиетиФизиологияНаучни публикацииАлт. медицинаКлинични пътекиБотаника