Начало Здравна медиа Здравни новини Екипът на болницата във Враца взе заплатите си за юни

Екипът на болницата във Враца взе заплатите си за юни

Екипът на болницата във Враца взе заплатите си за юни - изображение

Екипът на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца получи заплатите си за юни. Въпреки това обаче медиците ще протестират на 27 август, понеделник, от 13,30 часа.

Председателят на КТ „Подкрепа“ в лечебното заведение д-р Емил Младенов обяснява, че няма да бъде част от протеста, защото не е спазен седемдневния срок за информиране на ръководството. Той подчертава, че провежда редовни срещи с изпълнителния директор, за да обсъждат ситуацията и смята, че трябва да му се даде време. Синдикалистът е на мнение, че на практика не от управителят на болницата зависи даването на заплати, а от министерството и казва, че съществуват огромен брой проблеми.

Изпълнителният директор Евгени Любенов заявява от своя страна, че заплатите се бавят, тъй като има много запори на сметки. В същото време работещите ще протестират, най-вероятно защото отново усещат несигурност, въпреки твърдото обещание, което има даде преди време заместник-министър Жени Начева.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: zovnews.com
Снимка: offnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияНормативни актовеЗаведенияКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиЛечения