Начало Здравна медиа Здравни новини Екипът на отдел „Пациентска грижа“ премина обучение за работа с болни от рак

Екипът на отдел „Пациентска грижа“ премина обучение за работа с болни от рак

Екипът на отдел „Пациентска грижа“ премина обучение за работа с болни от рак - изображение

Членовете на създадения преди 5 месеца отдел „Пациентска грижа“ на Университетската болница „Дева Мария“ в Бургас, бяха обучени, за да бъдат от полза на пациенти с онкологични заболявания. Организатор на семинарите е Невена Манолова от софийския център за немедицинска грижа „Дара Хелп“. Дамата, която стана част и от онкологичното отделение на здравното заведение, е автор на множество обучения, чиято основна цел са въпросите, вълнуващи всеки, чул диагнозата „рак“.

Младите хора от отдела научиха кои са основните етапи при лечението, което дава възможност да получат ясна представа през какво точно преминават пациентите, какви са ежедневните им проблеми и как да получат подкрепа.

Най-важното за четиримата служителите е да бъдат полезни на мъжете и жените с диагноза „рак“, затова и сред ангажиментите им са предоставянето на пълна информация, помощ при контакта с институциите и отговор на всички зададени им въпроси. Не е за подценяване и прекият контакт, защото, както подчертава Невена Манолова, много често пациентите с диагноза рак имат нужда от най-обикновен разговор, от приятелско рамо и от думи на подкрепа.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: czpz.org

Снимка: devamaria.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОбразованиеПсихологияСнимкиНовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНормативни актовеРецептиЛеченияОрганизацииЗаведенияИсторияСпортИнтервютаФизиология