Начало Здравна медиа Здравни новини Екипът на пловдивската болница „Св. Мина“ ще протестира на 25 януари

Екипът на пловдивската болница „Св. Мина“ ще протестира на 25 януари

Екипът на пловдивската болница „Св. Мина“ ще протестира на 25 януари - изображение

Работещите в МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив ще протестират в часовете по обед на 25 януари пред сградата на общинската администрация. В основата на недоволството и този път са ниските заплати и искането на работещите те да бъдат повишени.

На 9 януари медицинските сестри от три изключително важни отделения – хирургичното, детското и кардиологичното, подадоха колективно оставка и в момента тече едномесечното им предизвестие. Причината беше, че болницата няма средства, за да увеличи месечното възнаграждение.

Предложението на ръководството е вместо 700 лв. сестрите да вземат 600 лв., което на практика надвишава малко минималната работна заплата. В същото време браншовото споразумение със здравното министерство ясно определя праг от 900 лв. за медицинските сестри.

Двата синдиката организират протеста, а целта е да бъде осъществена среща с кмета.

Ако не бъде намерено решение и сестрите напуснат след изтичането на предизвестието в началото на февруари, то е напълно възможно болницата да не може да функционира.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: plovdiv-press.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗаведенияНормативни актовеИнтервютаОрганизацииКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиАнкетиЛечения