Начало Здравна медиа Здравни новини Екип от УНГ -специалисти от болница „Тракия“ спаси живота на 59-годишен мъж

Екип от УНГ -специалисти от болница „Тракия“ спаси живота на 59-годишен мъж

Екип от УНГ -специалисти от болница „Тракия“ спаси живота на 59-годишен мъж - изображение

Екип от лекари под ръководството на доц. д-р Петър Руев от болница „Тракия“ оперира по спешност 59-годишен мъж. Пациентът бил с епилептични гърчове, появили се в резултат на тежка инфекция на мозъчната обвивка, провокирана от възпаление на средното ухо.

Доц. д-р Руев обяснява, че преди да постъпи при тях мъжът е лекуван с антибиотици в друга болница, но очевидно те не са помогнали и той е насочен към „Тракия“.

Лекарите установяват диагнозата след обстойни изследвания, прегледи и консултации с различни специалисти, сред които с инфекциониста д-р Валентина Танева и завеждащия неврологичното отделение д-р Николай Лекушев.

Веднага след това екипът решава, че е нужна незабавна операция, защото опасността заболяването да се разпространи и пациентът да развие гноен менингит, е била напълно реална.

Д-р Петър Руев обяснява, че осъществената от тях интервенция е позволила да бъдат почистени засегнатите от възпалението клетки и инфекцията да бъде овладяна. Болният е излекуван благодарение на операцията и антибиотичната и антиепилептична терапии след това.

Специалистът коментира още, че подобни състояния показват ясно нивото на здравеопазване у нас. „Колкото е по-високо нивото, толкова по-малко са подобни случаи“, категоричен е той и допълва, че усложнения като тези на пациента от Северна България не биха се получили при навременно и адекватно лечение и ясна диагноза. Според д-р Руев добрият резултат след тази интервенция се дължи както на безспорния професионализъм на лекарите от „Тракия“, така и на умението им да работят в екип.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: trakiahospital.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЗдравни съветиИзследванияКлинични пътекиЛеченияЛайфстайлИсторияНовиниМикробиологияДиетиСпециалистиНормативни актовеАлт. медицинаХранене при...ОрганизацииСнимкиТестовеБотаникаНаправления в медицинатаСпортФизиологияПсихологияИнтервютаЗаведенияАнкети