Начало Здравна медиа Здравни новини Жена издъхна от инфаркт пред МБАЛ - Благоевград, минути след като беше изписана

Жена издъхна от инфаркт пред МБАЛ - Благоевград, минути след като беше изписана

Жена издъхна от инфаркт пред МБАЛ - Благоевград, минути след като беше изписана - изображение
  70-годишната Въла Рамова от гр. Гоце Делчев, която почина от инфаркт пред отделението по кардиология на МБАЛ - Благоевград, минути след като беше изписана.

  "Майка беше транспортирана до Благоевград с линейка, мина през Спешно - приемно отделение, след което бе настанена в кардиология", обясни синът на починалата Атанас Рамов. Според него майка му влязла в болница заради оплакване от болки в гърба и сърдечната област. "Снощи ни казаха, че изписват майка ми, дойдохме да я вземем, но нямахме подходящ транспорт, затова отложихме за тази сутрин", обясни още Атанас. Според него след изписването малко след 11 часа днес, майка му била жизнена, слязла по стълбите от третия етаж на болницата до двора, придружавана от сестра му.

  "Майка излезе на двора, направи няколко крачки към микробуса, след което каза само "лошо ми е" и падна по очи", обясни синът на починалата. Той обясни още, че веднага след приемането на майка му в отделението, от болница "Света Ана"- София му се обадили, да заведат майка му там, за да й се постави клапа. "Казахме това на лекарите в отделението, но те ни обясниха, че няма нужда от такава операция, а да дойдем след месец за контролен преглед", поясни още синът на починалата. Той бе потресен от факта, че след смъртта на майка му, лекарите му казали, че това може да се случи на всеки.

  "В случая става дума за остър миокарден инфаркт и аневризма на стената на сърцето и придружаващ тежък порок. Жената беше стабилизирана, сега тя умира внезапно на двора, вероятно от ритъмна смърт", обясни завеждащият на отделението д-р Катя Илиева. Според нея такива неща при тежка сърдечна патология се случват. "Това предстои да бъде доказано чрез патоанатомична аутопсия, която ще бъде извършена днес", каза д-р Илиева. Според нея не може, когато реанимираме на двора, близките да им викат убийци, което ги стресирало.

За Framar.bg:

3.0, 5 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА