Начало Здравна медиа Здравни новини Жертвите на морбили в Европа са трикратно повече от миналата година

Жертвите на морбили в Европа са трикратно повече от миналата година

Жертвите на морбили в Европа са трикратно повече от миналата година  - изображение

През последните 12 месеца 35 деца са починали от морбили в Европа, обяви Световната здравна организация. Броят им е почти трикратно увеличен в сравнение с 2016 г., когато е бил 13. През 2015-а само 3 деца са станали жертва на болестта.

От СЗО определят ситуацията като „неприемлива трагедия“ заради наличието на ваксина, която е предназначена за предотвратяване на заразяването. Последният случай с летален край е в Италия, където момче на 6 г. е починало от морбили. От миналия юни досега са регистрирани 3300 болни и два смъртни случая в страната. В Румъния 31 деца са станали жертва.

Заради многобройните заразявания в Италия направиха задължителни 12 ваксини, съобщава Дарик. Децата до 6-годишна възраст ще бъдат имунизирани и родителите ще бъдат глобявани, ако синът или дъщеря им не са ваксинирани при започване на училище. Преди няколко месеца властите там обявиха, че занемаряването на имунизациите е довело да епидемията от морбили.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cmestatic.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноВидеоЗдравни проблемиХранене при...ИсторияБотаникаЛеченияСоциални грижиЛайфстайлПатологияПсихологияСнимкиНормативни актовеАнкетиСпециалисти