Начало Здравна медиа Здравни новини Заболеваемостта в Плевенско се е увеличила двойно за седмица

Заболеваемостта в Плевенско се е увеличила двойно за седмица

Заболеваемостта в Плевенско се е увеличила двойно за седмица - изображение

В Плевенска област са регистрирани 80 случая на заболявания за периода 27 март до 2 април. Това са двойно повече пациенти в сравнение с предходната седмица, където броят им е бил 45, съобщават от отдел "Противоепидемичен контрол " при Регионалната здравна инспекция Плевен.

16 са случаите от групата на чревните инфекции за изминалата седмица, срещу 19 за предходната. Нови 63 случаи на заболели от капкова инфекция са отчетени в здравната инспекция. От тях 56 са с варицела. Само в Плевен са 44, в Червен бряг – 4 и по един в Опанец, Кнежа, Гривица, Горник, Койнаре, Горна Митрополия, Ясен и Еница. 6 са общо случаите на скарлатина, като 4 от тях в Плевен и по един в Победа и Гривица.

От Здравната инспекция съобщават, че заболеваемостта от ОРЗ и грип за града през последната седмица е 47,14%, което към монета е ниво в характерни граници за сезона.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: womansday.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиНормативни актовеПсихологияДиетиЛайфстайлИсторияОрганизацииСоциални грижиКлинични пътекиИнтервютаЗдравни съветиХранене при...СпециалистиБотаникаЛеченияМедицински изследванияАнкетиНаправления в медицинатаЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмАптеки