Начало Здравна медиа Здравни новини Задържаха началника на ТЕЛК в Ловеч д-р Донка Минкова

Задържаха началника на ТЕЛК в Ловеч д-р Донка Минкова

Задържаха началника на ТЕЛК в Ловеч д-р Донка Минкова - изображение

Оглавяващата ТЕЛК в Ловеч д-р Донка Минкова е арестувана за 72 часа след проведена съвместна акция между Окръжната прокуратура в Ловеч и ГДБОП. Повдигнато й е обвинение за получаване на подкуп. Заедно с нея е задържан и посредникът, помагал за незаконните действия. Предстои да бъде поискано мярката „задържане под стража“ да е постоянна.

На пресконференция днес окръжният прокурор в града Валентин Вълков и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов предоставиха данни за разбитата престъпна схема.

Арестите са във връзка с образуваното преди една година досъдебно производство от ловешката Окръжната прокуратура. На 30 януари 2019 г. са претърсени 17 адреса в областта, откъдето са иззети компютри, телефони, пари и документи. В момента се разпитват свидетелите. Това са хора, които са получавали решения от ТЕЛК без да имат право на това като най-често става дума за по-висок процент.

Окръжният прокурор Вълков съобщи, че повечето от тях са били без заболявания. Според него в схемата са участвали всички членове на ТЕЛК. След анализ на доказателствата в следващите дни ще стане ясно дали като обвиняеми ще бъдат привлечени и други.

По думите на прокурор Вълков най-често нуждаещите от ТЕЛК-во решение са търсили посредник, но има и друга схема, според която посредниците набират хора и ги насочват. И в двата случая срещу пари се завишава процентът. Шефът на ГДБОП заяви, че става дума за суми от 200 лв. до 1000 лв.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: lovechtoday.eu

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиСпециалистиАнкети