Начало Здравна медиа Здравни новини Закриха Дома за деца с увреждания в Крушари

Закриха Дома за деца с увреждания в Крушари

Закриха Дома за деца с увреждания в Крушари - изображение

Закриха най-голямата специализирана институция за деца с увреждания в България. В дома за деца в село Крушари вече над 65 години се отглеждат деца с тежки умствени и физически увреждания.

"За закриването на дома се работи от 2010 година", съобщават от Държавната агенция за закрила на детето и допълват, че тогава в него са настанени 93 деца, повечето от които в тежко здравословно състояние, затворени между 4 стени, без всякаква комуникация с външния свят.

"За всяко от тях бе изготвена индивидуална оценка на потребностите от екип по проекта на ДАЗД "Детство за всички", планирани и реализирани бяха мерки за подготовката му за извеждане от институционалната среда", информират още от Агенцията.

Благодарение на процеса на деинституционализация децата и младежите от ДДУИ в Крушари вече живеят в среда, близка до семейната, която им осигуряват центровете за настаняване от семеен тип и защитените жилища в Добрич, Варна, Русе, Велико Търново, Силистра, Провадия, Шумен, Стара Загора, Плевен, Пловдив, Ловеч.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниСоциални грижиИсторияОрганизацииЛюбопитноЛеченияАнкетиКлинични пътекиСпортОбразованиеАлт. медицинаЗдравни съветиНормативни актовеБотаникаСнимкиДиети