Начало Здравна медиа Здравни новини Закриха Кръвния център в дупнишката общинска болница

Закриха Кръвния център в дупнишката общинска болница

Закриха Кръвния център в дупнишката общинска болница - изображение

Кръвният център, който функционираше в общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница е закрит. Заповедта е на прокуриста на здравното заведение.

Мярката е предприета, защото се оказва, че в продължение на девет години центърът на практика работи незаконно, тъй като общинската болница няма разрешение за извършването на такава дейност. Освен това поддържането му влияние негативно и върху финансовото състояние на здравното заведение. То отделя средства за заплати, около 15 000 лв. на година, но приходите от дейността отиват в областната болница.

Според оглавяващия местния парламент в Дупница Емил Гущеров единствено лошото управление е в основата на факта, че години наред центърът функционира, нарушавайки наредба на здравното ведомство.

Пациентите не бива да се притесняват. Те ще продължават да получават помощ от Кръвния център, но той вече ще бъде част от областната болница, която притежава лиценз за подобна дейност.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg
Снимка: zadupnitsa.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниНормативни актовеЗаведенияЛайфстайлОрганизацииИнтервютаЛюбопитноКомпании и организацииСнимкиЗдравни съветиКлинични пътекиСоциални грижиАптекиАнкетиЛечения