Начало Здравна медиа Здравни новини Заплатите в Ловешката болница ще бъдат изплатени, вдига се запора от сметките

Заплатите в Ловешката болница ще бъдат изплатени, вдига се запора от сметките

Заплатите в Ловешката болница ще бъдат изплатени, вдига се запора от сметките - изображение

Вдигат запора на сметките на МБАЛ „Проф. д-р. П. Стоянов“ АД, заплатите на персонала ще бъдат изплатени. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров в петък на среща с ръководство и персонал на здравното заведение.

Безнадеждна бе ситуацията в лечебното заведение преди една седмица. Персоналът работи без заплати 4 месеца, без консумативи и медикаменти. Лекари от здравното заведение масово напускаха.

По думите на министъра на здравеопазването за казуса има надежда. До седмица ще бъдат изплатени заплатите на лекари и обслужващ персонал. Сумата ще бъде в размер на 442 000 лева, която ще покрие остатъците от февруари, март и април.

От здравното министерство има договорка с НАП и с кредитори да се вдигнат запорите на болницата. Разписан е и нов оздравителен план за здравното заведение, който ще се изпълнява от нов не местен прокурист. Предстои да се изяснява кой и защо е довел Ловешката болница до кризата и почти до фалит.

Проф. Петров заяви, че е изготвен подробен доклад, който е изпратен до прокуратурата и има надежди ситуацията да приключи с максимална яснота.

Персонал и ръководство си дадоха нов кредит на доверие.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: DarikNews

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиЛайфстайлЛюбопитноЛеченияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияСпециалистиИсторияНормативни актовеИнтервютаСнимкиКомпании и организацииЗдравни съветиСоциални грижиКлинични пътекиАптеки