Начало Здравна медиа Здравни новини Започват безплатни профилактични прегледи из селата в община Родопи

Започват безплатни профилактични прегледи из селата в община Родопи

Започват безплатни профилактични прегледи из селата в община Родопи - изображение

Висококвалифицирани медицински специалисти от веригата болници „Медлайн – Централ Хоспитал“ започват своята обиколка из селата в община Родопи. Те ще извършват безплатни профилактични прегледи и ще консултират жителите на населените места от 26 октомври до 15 ноември.

Лекари кардиолози, ендокринолози и специалисти по вътрешни болести ще са на разположение на хората и ще посетят всяко едно от селата с линейка, оборудвана с най-съвременната апаратура. Прегледите ще се правят в пенсионерските клубове по места или в кметствата в подготвени за целта стаи от 8,30 до 12,30 ч.

Около 24 000 души ще могат да се възползват от кампанията и ще имат възможност да проверят кръвното си налягане, да измерят кръвната си захар и да им бъде направена електрокардиограма. Ако се налагат допълнителни изследвания или хоспитализация, специалистите ще насочват пациентите.

Графикът на посещенията по населени места изглежда така: Марково – 27 октомври, Белащица – 30 октомври, Ягодово – 31 октомври, Крумово – 1 ноември. Брестник ще посрещне медиците на 2 ноември, а Браниполе – на 3 ноември. Жителите на Цалапица ще се срещнат с тях на 6 ноември, на Кадиево – на 7 ноември, а на Оризари – на 8 ноември. В Златитрап прегледите ще бъдат на 9 ноември, в Храбрино – на 10 ноември, в Устина – на 13 ноември, в Брестовица – на 14 ноември. В последния ден – 15 ноември, хората от администрацията на община Родопи ще имат възможността също да се консултират и прегледат.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година и е по идея на д-р Невен Енчев, мениджър на „Медлайн - Централ Хоспитал“ и председател на Ортодоксалния орден на хоспиталиерите на св. Йоан. От началото на тази година това е и трета кампания за безплатни профилактични прегледи в община Родопи.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: „Медлайн – Централ Хоспитал“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноНормативни актовеСоциални грижиСпортОрганизацииЛеченияЗдравни съветиИсторияХранене при...ИнтервютаСнимки