Начало Здравна медиа Здравни новини Започва безплатното Училище за родители в УМБАЛ „Софиямед“

Започва безплатното Училище за родители в УМБАЛ „Софиямед“

Започва безплатното Училище за родители в УМБАЛ „Софиямед“ - изображение

В УМБАЛ „Софиямед“ започва безплатно Училище за родители от 7 март до 20 юни. Бъдещите родители ще имат възможността да посещават лекции на едни от най-добрите акушер-гинеколози, неонатолози и педиатри. Те ще се провеждат всяка сряда от 15 ч. в конферентна зала 1 в блок 1 на болницата, ул. „Г. М. Димитров“ 16.

В програмата ще има нови теми, свързани с храненето на бременната и на родилката в периода на кърмене, както и практическо показно за носене на бебето в раничка или слинг. Бъдещите майки и татковци ще се научат на теория и практика как протичат бременността и раждането, какви са първоначалните грижи за бебето, как жените да кърмят правилно. Ще разберат подробности за имунизационния календар и ваксините, каква е превенцията към различни заболявания.

Желаещите да посещават безплатното Училище за родители ще могат да разговарят с АГ-специалисти от „Софиямед“ как да се подготвят за раждането, ще научат какви са методите за обезболяване, различни техники на дишане и релаксация. Началникът на Клиниката по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова ще изнесе пред тях лекция за опасностите за ендокринологичната система, докато трае бременността.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: hospitalsofiamed.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСнимкиЛайфстайлСоциални грижиОрганизацииАнкетиОбразованиеСпорт и туризъмИстория