Начало Здравна медиа Здравни новини Започва кампания за стимулиране на промени в системата за родилна помощ

Започва кампания за стимулиране на промени в системата за родилна помощ

Започва кампания за стимулиране на промени в системата за родилна помощ - изображение

Мрежа за съвременна родилна грижа започва кампания за информиране, както и за стимулиране на промяна в родната система, която да превърне раждането в позитивно преживяване. Близо преди година Световната здравна организация официално формулира около 60 препоръки за подобряване на клиничния и емоционалния резултат от раждането. Тези насоки от години се прилагат в много страни, но не и в нашата. Това е причината от организацията, в която са събрани неправителствени структури, журналисти, специалисти и дори адвокати, да пристъпят към популяризирането на препоръките.

Сред насоките, формулирани от СЗО, са такива като свободно движение и избиране на позата от раждащата жена, да бъде информирана и да участва във вземането на решения по време на раждането, да може да разчита на емоционалната подкрепа на придружител, да се отнасят с уважение към нея и други.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: dnevnik.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаИзследванияПсихологияХранене при...Социални грижиСпортПроизводителиОрганизацииЛеченияЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиБотаника