Начало Здравна медиа Здравни новини Започна мащабен ремонт за 1 млн. лева на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград

Започна мащабен ремонт за 1 млн. лева на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград

Започна мащабен ремонт за 1 млн. лева на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград - изображение
Голям ремонт за 1 000 000 лева започна в МБАЛ „Свети Иван Рилски" в Разград в началото на седмицата. Парите са целеви и са осигурени от Министерството на здравеопазването за реализирането на мащабен ремонт в четири възлови отделения - Акушер-гинекологично, Неврологично, Вътрешно и Детско.

Подмяна на цялостната електрическа, водопроводна, отоплителна и газова инсталация и нови санитарни помещения предвижда проектът. Ще бъде изградена медицинска газова инсталация и сигнална система за удобство на пациентите и болничния персонал.

Ремонтните дейности трябва да приключат до края на лятото, а техен изпълнител е варненската фирма „Весела" ООД, наела стотина майстори от Разград и региона. Сега те къртят до тухла старите помещения в отделенията, които никога не са били ремонтирани.

Капацитетът на Неврологично отделение е за петдесет човека, на Вътрешно и Детско - за по 25, а на АГ - за четиридесет. От есента всички техни пациенти ще се радват на европейски условия в болничните стаи - на самостоятелни тоалетни и бани, на антибактериални покрития, на свежи стени, на съвременни легла и шкафчета, на нови операционни и родилни зали.

Докато вървят ремонтите, пациентите ще бъдат изолирани в сектори, в които не се кърти и боядисва.

Областната многопрофилна болница успя да ремонтира със собствени средства Диализния и Кръвния център, както и Травматологичното отделение. Фаянсът и теракотата здравното заведение е получило безвъзмездно от „КАЙ Груп" - Исперих.

За Framar.bg:

2.7, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА