Начало Здравна медиа Здравни новини Започна „Националната седмица за защита на живота“

Започна „Националната седмица за защита на живота“

Започна „Националната седмица за защита на живота“ - изображение

Петото издание на „Националната седмица за защита на живота“ има отново една основна цел и тя е да напомни на българското общество, че трябва да цени и защитава живота и на родените, и на неродените български деца.

Основен организатор е сдружението „Избор на живот“, чиито членове са запланували множество информационни кампании както в интернет, така и на открито, а за 11 октомври е насрочен и традиционният митинг в защита на живота пред сградата на Народното събрание.

Председателят на неправителствената организация Ивайло Тинчев е категоричен, че страната ни умира. От 1953 г. до момента у нас са направени 6 000 000 аборта. На година те са 25 000, но това са единствено официалните данни, а те, според Ивайло Тинчев, не са точни, защото са единствено от държавните и общински болници. Твърде рядко частните клиники подават информация, тъй като законът не ги задължава да го правят.

Точно затова и от сдружението предлагат да бъде изготвен регистър на абортите и правилата да са ясни.Според председателя на „Избор на живот“ това би помогнало много, защото ако в следствие на аборт една жена е изгубила способността си да забременява, не би трябвало да се възползва от процедурите ин витро по-късно.

Абортът е преди всичко морален въпрос и е нужно да има конкретни действия, които да ограничат броя на прекъсването на бременността, казва още Ивайло Тинчев. Затова и през тези седем дни усилията ще са насочени към подаването на повече информация. От организацията вярват, че колкото повече се знае за аборта, но и за физическите и психически последици от него върху женското здраве, толкова по-голям е шансът да бъде снижен броят на жените, които предприемат подобна стъпка.

Нужни са усилия, но и сериозна работа от страна на държавата, тъй като липсват достатъчно адекватни мерки от нейна страна в защита на неродените и преждевременно родени деца, майките и техните семейства.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: pro-life.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноИсторияНовиниЛайфстайлСнимкиЛеченияСоциални грижиАлт. медицинаПсихологияЗдравни съветиАнкетиДиетиСъставкиХранене при...