Начало Здравна медиа Здравни новини Заради документни нарушения НЗОК прекратява договора си с болницата във Видин

Заради документни нарушения НЗОК прекратява договора си с болницата във Видин

Заради документни нарушения НЗОК прекратява договора си с болницата във Видин - изображение

Здравната каса ще прекрати договора си с болница "Света Петка" във Видин по клинична пътека за хирургия заради доказани документни нарушения.

"Проверката беше направена след жалба от гражданка, чиято баба е страдала от тромбофлебит и се е нуждаела спешно от медицинска помощ", информира управителят на РЗОК във Видин д-р Владимир Вълчев.

На 27 септември, с аргумента, че няма свободни легла в Хирургичното отделение, от Спешното отделение отказват хоспитализация на 78-годишната жена. Три дни по- късно я приемат на лечение. След тридневен престой, без да е настъпило подобрение, пациентката напуска видинската болница и от 4 до 9 октомври е лекувана в столична клиника.

"Проверката показала, че по документи жената е "лекувана" във видинската хирургия и изписана с епикриза на 5 октомври", заяви д-р Вълчев и допълни: "Това е дейност, която не е извършена, доказана документално по неоспорим начин".

Затова Здравната каса прекратява договора си с видинската болница по клинична пътека 194 за лечение на съдови заболявания.

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА