Начало Здравна медиа Здравни новини За пета поредна година МУ - Варна организира Дни на отворените врати за кандидат-студенти

За пета поредна година МУ - Варна организира Дни на отворените врати за кандидат-студенти

За пета поредна година МУ - Варна организира Дни на отворените врати за кандидат-студенти - изображение

На 24 и 25 март 2017 г. за пета поредна година Медицински университет – Варна организира "Дни на отворените врати", които се радват на голям интерес освен от кандидат-студенти, също и от много родители, учители и граждани от цялата страна.

В тези два дни бъдещите студенти имат възможността да се запознаят както с материалната база на университета, така и да се докоснат до спецификата на обучението в различните специалности и до модерните методи на преподаване. 

МУ-Варна предлага на завършващите средното си образование младежи възможност за обучение в 25 различни медицински и здравни специалности, които в огромната си част са регулирани професии, с полагане на приемни конкурсни изпити.

Тази година за първи път в МУ - Варна се разкрива и специалност "Логопедия", както и възможност за обучение на военни лекари и медицински сестри. И тази година университетът предлага възможност на кандидатите за специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация" да се явят на предварителни изпити по химия и биология през април и на редовни през юли по нов формат. Изпитите са комбинация между тестови формат и решение на логически задачи по съответната дисциплина, вместо досегашното теоритично развиване на теми.

За улеснение на всички кандидат-студенти подаването на документи и плащането на такси може да се осъществи и по електронен път, освен на място в университета.

Интересът към всички медицински и здравни специалности е много висок от кандидат-студентите въпреки демографските проблеми в страната ни, като за едно място се борят няколко кандидати. Традиционно най-голям брой кандидати се конкурират за "Медицина", "Дентална медицина", "Фармация", "Медицинска сестра", "Акушерка" и някои специалности в Медицински колеж.

Тази година отново се очаква огромен интерес към изучаването на тези професии в МУ-Варна. Това се дължи на сигурната реализация у нас и в чужбина, на отличното качество на обучение и конвертируемостта на дипломите в Европа. Интересът за прием по специалностите "Акушерка" и "Медицинска сестра" е голям и във филиалите на университета в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Без конкурсни изпити за прием след средно образование са "Здравен мениджмънт" и новата специалност "Логопедия" - бакалавър, "Медицински оптик" – професионален бакалавър. Тук класирането е с оценки от държавните зрелостни изпити. 

Снимка: МУ - Варна

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияСпециалистиСнимкиАптекиЛайфстайлИсторияЛюбопитно