Начало Здравна медиа Здравни новини За пореден ден протестират медици и граждани пред Врачанската болница

За пореден ден протестират медици и граждани пред Врачанската болница

За пореден ден протестират медици и граждани пред Врачанската болница - изображение

За пореден осми ден медици от Врачанската болница и граждани заявяват гражданското си неподчинение и излизат на протест. Протестиращите заявяват, че ще продължат докато не се намери постоянно решение за застрашеното от фалит лечебно заведение.

Преди обед днес от болницата бе разпространена декларация на медицински съвет, в която се пояснява, че медиците са на своите работни места и са осигурили необходимите грижи за пациентите, въпреки кризисната ситуация. Изрично се подчертава, че приемът на пациенти не е прекратяван и няма пренасочване към други здравни заведения.

Припомняме, че Врачанската болница е в изключително тежко финансово състояние. Над 20 милиона лева са дългове на лечебното заведение, а персоналът не е получавал заплати от юли месец.

От Министерството на здравеопазването се ангажираха да търсят варианти за спасяването на болницата, но все още резултат по въпроса липсва.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Марица

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноСпециалистиСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияОрганизацииАптекиАнкетиЛайфстайлИсторияЗдравни съветиНормативни актовеСоциални грижиЛичностиТестовеГеография